Yüze Yağ Enjeksiyonu
Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir ? Yüze Yağ Enjeksiyonu Ameliyatı Nasıl Yapılır ?
Yüze yağ dolgusu yüzün hacim, dolgunluk ve canlılık ihtiyacı olan bölgelerine incecik katmanlar halinde yağ verilmesine denir. Gerekli yağ vücudun karın veya basen bölgesinden alınır. Milimetrik bir giriş noktası belirlenerek enjektöre bağlanmış bir kanül (yuvarlak uçlu iğne) yardımıyla alınır. Alınan yağın hacmi 20 – 30 cc yi geçmez (10cc: yaklaşık bir kibrit kutusu kadar) dolayısıyla alındığı bölgede bir farklılık, incelme, düzensizlik yaratmaz. Yıkama ve santrifüj işlemler geçirdikten sonra daha ince ve dikkatli enjeksiyonu mümkün kılan özel enjektörlü kanüllere transfer edilerek uygulanır. Yine uygulama sırasında iğnenin sadece uç kısmı ile ciltte giriş noktası oluşturulur ve işlem sonrası iz/dikiş mevcut değildir.
Yağ Dolgusu Yüze Enjeksiyonu Yapılmadan Önce Nasıl Hazırlanır ?
Yüzde Yağ Dolgusu Nasıl Yapılır ? Yağ Nereden Alınır ?
Yüze yağ enjeksiyonu burun estetiği veya yüz germe gibi daha uzun süren genel anestezi altında yapılan bir ameliyatın 15 dakikalık parçası olarak uygulanabilir. Yine tek başına lokal anestezi altında uygulanabilir. Özellikle yurt dışında tek başına işlem olarak hafif sakinleştirici ve bölgenin uyuşturulmasıyla sık olarak uygulanmakta.
Alınacak yağ eksikliğinin farkedilmeyeceği karın yada basen bölgesinden yapılmaktadır.
Yüze yağ enjeksiyonu kalıcı mıdır ? Yağ enjeksiyonunda kalıcılık % kaç ?
Yaygın kabul edilen miktar %60 tır. Tekrarlayan yağ enjeksiyonları gerekebilir. Her seferinde yağ almamak için bir sefer alınan yağlar ileriki enjeksiyonlar için -20 derecede saklanılarak kullanılabilir. Örneğin suratınıza toplamda 10-12 cc yağ enjeksiyonu ihtiyacı var:
20 cc alınarak 10 cc’si enjekte edilir ve 10 cc’si -20 derecede saklanabilir. Bu enjekte edilen 10 cc’nin kabaca / yaklaşık 6 cc si kalıcı olacaktır. İkinci seansta ise ilk seansta saklanan 10 cc yağ enjeksiyonu daha eklenerek toplamda 10-12 cc kalıcı yağ suratınıza ömürlük eklenmiş olur.
Yüze yağ dolgusu sonrası ödem ve şişlik olur mu ? Ne kadar sürer ?
Yağların %60 kalıcılığı sebebiyle ilk etapta gerekenden fazla yağ dolgusu yapılır. Bu geçici bir şişliğe neden olabilir. Bu şişliği azalatacak – kontrol edecek ilaçlar yardımıyla durum kontrol edilebilir.
Yüze yağ enjeksiyonu sonrası iyileşme süreci
Yüze yağ enjeksiyonu sonrası iyileşme süreci nispeten kolay. Neden ? Çünkü yüzünüzde hiçbir kesi yok, dikiş yok, dolayısıyla dikiş aldırma problemi yok. Çok ender durumlar hariç morluk yoktur. Çünkü kanül denilen özel aletler ile yapılır. Yağ enjeksiyonu yapılan bölgedeki ödem ve şişlik yaygın yada lokalize (bölge bölge) olabilir. Bu bölgeye bazen doktorunuzun yönlendireceği şekilde masaj yapmak gerekebilir.
Yüze yağ dolgusu hangi bölgelere uygulanır ?
Elmacık kemiği belirginleştirme, yanak bölgesi, çeneye yağ enjeksiyonu – çeneye yağ dolgusu, nazolabial oluklar sık yağ enjeksiyonu uygulanan bölgelerdir
Çeneye yağ enjeksiyonu – Çeneye yağ dolgusu
Çenesi özellikle yandan – profilden bakıldığında yetersiz büyüklükteki hastalarda çene büyütme estetiği mentoplasti yada genioplasti ameliyatları iyi netice vermektedir. Ancak yabancı implant yerleştirilmesini ve çene altı yada ağız içi kesileri içeren bu ameliyatı tercih etmeyen hastalar için kişinin kendi yağından alınarak çeneye yağ enjeksiyonu yapılması ve yağ dolgusuyla çenenin büyütülmesi bir seçenektir.
Özellikle bu bölgenin nispeten hareketsiz olması yağın kalıcılığını arttırır. Herhangi bir kesi yada dikiş gerektirmemesi. Hastanede yatış olmadan ilerleme sağlaması ve işe erken dönüş izni vermesi bu işlemin avantajlarıdır. Öne doğru yaklaşık 3 ile 5 mm arasında ilerleme yağ enjeksiyonuyla sağlanabilir.
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?
İletişim formumuzu doldurun. Sizinle iletişime geçelim ve merak ettikleriniz hakkında bilgi verelim.